Профер (Profer) таблетки 300 мг. x 30

28.00лв.

Профер е хранителна добавка, която се препоръчва при недостиг на желязо в организма. Минералът е във форма, която позволява неговата абсорбция до 95%.
В Профер желязото е свързано с белтъци (млечни или растителни) чрез хелатна връзка - като протеинат, по същия начин, както е свързано в хемоглобина на еритроцитите, миоглобина на мускулите и в клетъчния белтък феритин.
В храносмилателния тракт – стомаха и тънкото черво, железният протеинат Профер се разгражда от протеолитичните ензими до пептиди и аминокиселини, които все още съдържат минерала в хелатна връзка и заедно с него се абсорбират в организма през лигавицата на тънкото черво. „Пропускателните пунктове” в нея приемат желязото като съставна част на пептидите и аминокиселините, което води до почти пълната му абсорбация.
Желязото е един от елементите, които най-често са дефицитни в диетата на съвременния човек. Едва 8% от общото количество на минерала, приет с храната, се абсорбират и попадат в кръвния поток.
Възрастен човек, тежащ около 70 кг, независимо от пола, има около 4-4,5 гр. желязо в своя организъм, а дневната препоръчителна доза е 10-15 мг. Хемоглобинът, изразходващ по-голяма част от минерала, се рециклира и оползотворява повторно при заместване на кръвните клетки на интервали от 120 дни. Желязото, свързано с белтъка феритин, се складира в тялото подобно на желязото в тъканите (в миоглобина) в много малки количества.
Недостигът на желязо е най-често срещаният хранителен дефицит. Той се дължи на нисък прием на минерала, нарушено усвояване в храносмилателния тракт, повишени потребности или значителни загуби. Кърмачетата, малките деца, юношите и бременните жени са най-рисковите групи. Крайна степен на дефицита на желязо в организма е желязо-дефицитната анемия. Характеризира се с ниско ниво на хемоглобин в кръвта. Недостигът на минерала е главна причина за 50% от случаите на анемия.
Недостатъчната консумация на храни, съдържащи желязо, е основен фактор за развитие на дефицит. В хранителните продукти минералът се съдържа в две форми - хемово и нехемово. Желязото в Профер е хемово. То е свързано с белтъците и се съдържа само в животинските храни като червени меса, пилешко и риба. Под тази форма желязото се усвоява до 20-30% от храната. Хемово е желязото в хемоглобина и миоглобина. Вегетарианците и веганите често страдат от железен дефицит, тъй като не приемат хемово желязо със своята храна.
Нехемовото желязо е под формата на железни соли и се усвоява едва 1-2%. Нехемово желязо има както в растителните, така и в животинските храни. Хранителни добавки или лекарства, съдържащи железни соли, най-често железен сулфат, съдържат нехемово желязо. Железните соли дразнят стомашната и чревната лигавица и често причиняват храносмилателни разтройства. Нехемовото желязото потиска и действието на витамин Е.
Кога е вероятно да имате нужда от допълнителен прием на желязо?
При ежедневна употреба на аспирин.
Ако пиете много чай или кафе - Кафето намалява абсорбцията на желязо с около 39%, а чаят - с около 64%. Това се дължи на танина и някои други субстанции, които образуват комплекси с желязото и блокират всмукването му от лигавицата на стомашно-чревния тракт. Добавянето на мляко към кафето още повече намалява абсорбцията на желязо.
При бременност (само след консултация с лекар).
При употреба на противовъзпалителни лекарства (само при препоръка на медицинско лице).
Ако чувствате слабост, главоболие или раздразнителност.
При жени с обилна менструация, водеща до голяма загуба на кръв.
Профер е добавка към храната с цел повишаване приема на оптимално усвоимо желязо. Увеличава транзиторния път на минерала в стомашно-чревния тракт и няма странични ефекти (като гадене и разстройство), проявяващи се при директен прием на железни соли.
Включената в таблетката доза желязо-белтъчен металозат съдържа 300 мг от комплекса, което съответства на 15-18 мг желязо в еднократна доза, отговаряща на дневната потребност на здрав възрастен човек.
Приеман като хранителна добавка, Профер предполага бързо и пълно (до 95%) усвояване на желязото и включването му в кръвотворните органи. Продуктът е създаден по метод и технология на Проф. д.т.н. Пенчо Далев.

Начин на употреба: За набавяне на необходимата дневна доза желязо, вземайте по 1 таблетка на ден. При необходимост, увеличете приема до 2-3 таблетки дневно.
Състав: млечни белтъци, желязо - 15-18 мг, свързано като железен металозат (протеинат)
Помощни вещества: prosolv easy tab VA 64 (kollidon).
Внимание: Не превишавайте дневната доза. Не използвайте продукта като заместител на разнообразното хранене.
Съхранение: На сухо място, при температура от 5 до 25 градуса.
Опаковка: 30 таблетки.
Производител: "Балкан Булгар Бартер" АД, България.

 

ЗАЩО ПРОФЕР Е УНИКАЛЕН ПРОДУКТ

ДОСТАВЯЩ ПО НАЙ-ДОБРИЯ НАЧИН ЖЕЛЯЗО ЗА НУЖДАЕЩИЯ СЕ ОРГАНИЗЪМ

 

ПРОФЕР доставя желязото в такава форма, че позволява неговата абсорбция от организма до 95%.

В ПРОФЕР желязото е свързано с белтъците като      ПРОТЕИНАТ както е свързано с белтъците в организма хемоглобин, миоглобин и феритин.

В ПРОФЕР свързването на желязото с белтъците става чрез ХЕЛАТНА ВРЪЗКА - така се образуват железни ПРОТЕИНАТИ (МЕТАЛОЗАТИ).

ПРОФЕРА Е ЖЕЛЕЗЕН ПРОТЕИНАТ (МЕТАЛОЗАТ), където свързването на желязото с белтъците става чрез ХЕЛАТНА ВРЪЗКА 

ХЕЛАТНАТА ВРЪЗКА се образува между метал (в случая желязо) и лиганд (в случая лигандът е белтък). Връзката се осъществява чрез главните и  координативни  (второстепенни) връзки на метала, които на схемата са означени съответно с прави и с прекъснати линии и активните аминни и хидроксилни групи от аминокиселинните остатъци на белтъчната молекула.

Хелатна връзка на метала (М) желязо с аминните и хидроксилни групи от аминокиселините на белтъчната молекула

„Хелатна" идва от латинскатка дума за „щипци на рак" - „chela" тъй, като в молекулата  металът е обхванат от лиганда като в щипци.

В храносмилателнияа път - стомаха и тънките черва, железният протеинат ПРОФЕР се разгражда от протеолитичните ензими (пепсин в стомаха, трипсин и химотрипсин в червата) до пептиди и аминокиселини, които все още съдържат желязото в хелатна връзка и заедно с него се абсорбират в организма. „Пропускателните" пунктове в лигавицата на червата приемат желязото като хелат и съставна част на пептидите и го „пропускат" без проблеми.  Така се осъществява 95% абсорбция на желязото от ПРОФЕРА.

 


Добави към кошницата:

  • Модел: profer
  • Бруто тегло: 0.05кг.
  • Произведено от: БАЛКАН БУЛГАР БАРТЕР АД


Този продукт беше добавен в нашия каталог на 18 ноември четвъртък, 2021.

Вашият IP адрес е: 3.238.225.8
Copyright © 2022 bureto.com. Powered by PetrovSoft ltd
PetrovSoft.com Посетете Бурето.ком в ShopMania